Blauw past bij jou | Nature's Valley
15877
post-template-default,single,single-post,postid-15877,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Blauw past bij jou

Blauw past bij jou

Een gele zon, we kunnen er momenteel alleen maar van dromen nu we midden i het regenseizoen lijken te zitten. Blauwe zee, kleuren die altijd in zijn. Blauw komt iedere zomerseizoen weer terug. Niet zo gek natuurlijk omdat blauw een frisse (zomerse) uitstraling heeft.

Zomerblauw wat is dat nu eigenlijk voor een kleur…Ik zou het omschrijven als een koele, lichte, zachte kleur, een pasteltint waar eindeloze varianten van bestaan. Blauw is de kleur van verkoeling en geeft rust, wellicht dat daarom juist deze kleur vaak wordt gebruikt in slaapkamers en in woonkamers. Eenvoudig babyblauw doet het altijd goed, maar ben je wat stoerder dan passen jeansblauw of delftsblauw toch beter bij je.

Wanneer je blauw aan je interieur wilt toevoegen, dan zijn de variaties en decoraties eindeloos. Niet op te noemen hoe divers….blauwe bank, blauwe potten, behang met blauw dessin, blauwe kussens en vloerkleden…met blauw kun je eindeloos varieëren.

Denk je dat blauw enkel een koele kleur is dan heb je het mis. Het kan heel warm zijn  als je het op de juiste manier in je interieur gebruikt. Diverse blauwtinten zijn ook goed te combineren. Creëer een speelse sfeer door bijvoorbeeld pastel blauw, jeansblauw en aqua te combineren.

Blauw is niet alleen de kleur van verkoeling en rust, je kunt er ook de perfecte mediterrane sfeer mee maken. (mediterraan is voor mij rust, vakantiegevoel 😉 Het blauwpaarse van  de provene, grieks blauw voor kussens en kleden, combineer dit met grijze tinten en je hebt een werelds sfeertje.

Blauwe tinten lenen zich bij uitstek voor ton sur ton. Combineer ze met de donkere kleuren blauw en maak af met pastelgroen voor een krachtig effect. Dit kan door bijvoorbeeld je keukenstoelen in verschillende kleuren blauw te verven of door diverse blauw groene kussens in je bank te leggen. Denk aan diverse blauw accessoires op je kast of dressoir.

Kortom blauw past in ieders interieur. Donkerblauw met zilver geeft een rijke elegante uitstraling. Marineblauw zorgt voor een stoer effect en pastelblauw geeft een zachte, warme uitstraling.

Blauw past bij jou!!!

Groetjes Danny

Geen reactie's

Geef een reactie