Brei een sprei, een terugkerende hype..of koop er een bij ons
16016
post-template-default,single,single-post,postid-16016,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Brei een sprei

plaids en kussens

Brei een sprei

Brei een sprei,

De (granny) hype van dit moment is breien en haken.

Ik zag het deze zomervakantie op de camping en op het strand.

Aan mij totaal niet besteed, ik heb er het geduld niet voor.  In een ver verleden wel geprobeerd moet ik toegeven maar ik liep helemaal vast.

Mijn breipennen kunnen dan niet meer tussen de wol en de pen :-(.

Dat terzijde, het is hot en trendy en het toeval wil dat ook de sprei zijn come back heeft gemaakt.

Dat is op zich dan weer niet zo vreemd, want een leuke sprei op de bank of je bed geeft je huis of slaapkamer een knusse look.

Een opkomende granny hype met de terugkerende sprei, het beste voorbeeld daarvan is Granny’s Finest. Een aantal ontwerpers

staan aan de basis van dit bedrijf. Zij maken patronen en ouderen breien in clubjes de kledingstukken aan de hand van deze patronen. De kledingstukken worden verkocht met een kaartje erbij en een leuk berichtje met de naam van de maakster. Een super leuk initiatief dat loopt als een trein. Je zult het maar bedacht hebben.

Terugkomend op de sprei, je kunt deze natuurlijk kopen, lekker makkelijk, maar zeker zo leuk is om deze zelf te maken. Handgemaakt is origineel, je creëert er een one off a kind mee. Dat vinden we tegenwoordig belangrijk. Van origine is een sprei een gehaakte of gebreide doek die je over het bed legt. Hoe rijker je was hoe mooier en luxer de sprei.

Vandaag de dag gebruiken we de sprei als decoratiemateriaal overal door het huis. Op een bankje, in een mand of over een stoel.

Een sprei is niet alleen decoratief maar ook praktisch. Fijn om een deken in de buurt te hebben als de avonden wat kouder zijn.

Wil je zelf een sprei maken er zijn op internet een hoop patronen te vinden. Zelf begin ik er niet aan met mijn twee linkse handen, maar voor de crea bea’s onder ons veel succes….

Geen reactie's

Geef een reactie